Wysłany: Wto Lip 15, 2014 6:29 pm Temat postu: Ścieżka rowerowa Puławy - Kazimierz
Rece mi opadly.
Jezdze do Kazimierza od bardzo dawna, kiedys stopem, autobusem, pozniej samochodem a ostatnio najczesciej zdarza mi sie przyjechac rowerem.
Bardzo sie ucieszylem jak w 2012 roku zobaczylem ze buduja sciezke rowerowa z Pulaw do Kazimierza tym bardziej ze na tym odcinku jest bardzo waska droga niesprzyjajaca rowerzystom. W 2012 bylem dwa razy w Kazimierzu na rowerze. OK to jest pewna odleglosc musi potrawac. W 2013 bylem raz i wszystko bylo prawie idealnie pomyslalem. Widac ze konczyli jakies tam trawniki itd.
I jakie bylo moje zaskoczenie w 2014 kiedy nie dosc ze to w zasadzie nie jest skonczone, to ktos to tak koncertowo spieprzyl ze tylko dac mu medal. Tymczasowy mostek w Bochotnicy ktory robil cala robote zostal zwiniety. Dzieki temu mozna sie przeprawic przez 30 centymetrowa kladke, a pozniej wspiac sie pod gore z rowerem w najbardziej stromym miejscu. Krecac i zawracajac, omija sie tez wybudowany i teraz bezuzyteczny chodnik /sciezke na tylach Bochotnicy. Ze nie wspomne o tym ze pierwsze 10 km sciezki za Pulawami nadaje sie w zasadzie do remontu....2 lata budowy... ech....mina setki lat....a bylo tak blisko.